Vergoeding via de aanvullende zorgpolis in 2024*

Voorheen vielen alle behandelvormen en combinaties hiervan onder de noemer “natuurgeneeskunde”. Inmiddels hebben sommige grote verzekeraars deze noemer losgelaten, omdat ze die te vaag vinden. Hiervoor in de plaats hebben we de keuze gekregen uit losse werkvormen met een daarbij behorende prestatiecode. Elke verzekeraar hanteert zijn eigen keuze uit de bestaande werkvormen. Het komt erop neer dat de behandelingen hetzelfde blijven, alleen krijgt het beestje een andere naam.

De door de meeste verzekeraars uit mijn gereedschapskist geaccepteerde werkvormen vind je hier.

In beginsel kun je uitgaan van de informatie op https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/natuurgeneeskunde

Wanneer je informeert bij de zorgverzekeraar kun je dit het beste per email doen. Geef dan het volgende aan:

“De therapeut is aangesloten bij de beroepsverenigingen BATC en NVST en tevens als registertherapeut bij de koepelorganisatie RBCZ.
De therapeut is in het bezit van het diploma HBO Medische basiskennis en HBO Psychosociale basiskennis volgens de zogenoemde PLATO-norm en heeft een AGB zorgverlenerscode.”

Specifiek voor de VGZ groep gaat het er om dat ik vermeld sta in de zogenaamde "zorgzoeker", https://www.vgz.nl/zorgadvies/zorgzoeker
Voor 2024 sta ik daar in! De VGZ-groep bestaat uit VGZ, Besured, IZA, IZA Cura, IZZ, Promovendum, National Academic, UMC, Unive, Zekur.

Om te checken in "zorgzoeker" kies je alternatieve zorg. Vervolgens tik je mijn postcode 3011BT.

*Voor alle duidelijkheid: de praktijk is niet verantwoordelijk voor het verkrijgen van vergoedingen.Tarief en regels rond de afspraak


Een lange behandeling van ongeveer een uur kost € 69,-
(Of het consult voor vergoeding in aanmerking komt hangt af van eigen aanvullende verzekering).

Een korte behandeling (maximaal 35 min) kost € 45,-
(Of het consult voor vergoeding in aanmerking komt hangt af van eigen aanvullende verzekering).
 
Voor klanten die geen verzekeringsdekking hebben of waarvan het jaarbudget op is,
reken ik € 55,- (alleen voor een lang consult mogelijk)

Betaling kan direct na de behandeling contant worden voldaan.
Eventueel kan ik een betaalverzoek (tikkie) maken. Er is geen mogelijkheid tot pinnen.

Afspraak missen
Voor alle duidelijkheid: mocht je een afspraak vergeten of korter dan 24 uur van te voren afbellen dan volgt automatisch een factuur voor de gereserveerde behandeltijd.

Wanneer kosteloos annuleren
In het geval van verkoudheid of griep in de overdraagbare periode (eerste 5 dagen) heb ik liever dat je de behandeling uitstelt.

Om verwarring te voorkomen:
- Je hebt géén verwijsbrief nodig van je huisarts
- De kosten van deze behandelingen hebben géén invloed op het eigen risico. Het eigen risico heeft namelijk alleen betrekking op de basisverzekering en mijn behandelingen worden vergoed vanuit de aanvullende polissen. Mits je daarvoor dekking hebt natuurlijk.
- De behandeling valt onder alternatieve zorg en is een natuurgeneeskundig consult. De verzekeraars zijn op de hoogte van deze termen en zullen in combinatie met het feit dat ik bij de BATC en NVST ben aangesloten kunnen vertellen of jouw polis hiervoor dekking biedt. Je kunt ook zelf kijken op de lijsten op deze website. Deze lijsten zijn in principe leidend.Wanneer kun je terecht?
In principe maak ik afspraken op de volgende dagen/tijden:
Maandag: 9.00 / 10.30 / 14.30 / 16.00 / 19.30 / 21.00
Dinsdag: 9.00 / 10.30 / 14.30 / 16.00 / 19.30 / 21.00
Donderdag: 9.00 / 10.30 / 14.30 / 16.00 / 19.30 / 21.00
Vrijdag: 9.00 / 10.30 / 14.30 / 16.00

Waar is het?
'Con Sensus' Rotterdam is gevestigd op de 21e verdieping van 'de Hoge Heren', Gedempte Zalmhaven 615 te Rotterdam.
Email: info@consensusmassage.nl
Telefoon: 06 42 57 40 70

Routebeschrijving

Parkeren is betaald en kan op straat of in de parkeergarage onder de Erasmusbrug. De parkeerkosten in de stadsgarage Erasmusbrug zijn ongeveer de helft vergeleken met straatparkeren. Na ongeveer 1 minuutje wandelen ben je bij de ingang van de flat (2e zwarte toren vanaf de brug).
De Gedempte Zalmhaven 615 is verder zeer goed te bereiken met het openbaar vervoer. Diverse trams, de Metro, de Randstadrail, de Fastferry en de Waterbus stoppen op loopafstand.