Manuele lipomassage / diepe bindweefselmassage / anti cellulite massage / cellulitis massage

Allemaal verschillende benamingen voor hetzelfde doel, namelijk het verminderen van cellulitis.

Sommige vrouwen hebben fysiek of psychisch hinder van cellulitis. Je benen doen pijn of je durft gewoonweg geen rok aan. In dat geval is een therapeutische benadering van de klacht mogelijk.

Bij cellulitis massage is het belangrijkste doel de huid van heupen, billen, benen, armen en buik strakker te masseren. Dit is een intensieve behandeling op de plaatsen waar de cellulitis zich ophoopt.

Je kunt deze massage een beetje vergelijken met een bindweefsel massage. Alleen een massage is echter niet afdoende, wat erg belangrijk is om te doen is veel beweging, voldoende water drinken en een gezonde voeding! Een optimaal resultaat bereik je pas als je ook deze zaken consequent naleeft. Ik geef je tips!

Cellulitis is medisch gezien de term voor een ontsteking van het onderhuidse bindweefsel met uitbreiding in de breedte waardoor het huidreliëf grover wordt en de huid het uiterlijk krijgt van een sinaasappelschil. Cellulitis wordt daarom ook wel sinaasappelhuid genoemd.
Het onregelmatige huidoppervlak bij cellulitis is het gevolg van verdikte vetcellen, vocht en giftige stoffen uit zowel de omgeving als uit voedsel. De kuiltjes en bobbeltjes in de huid kunnen enigszins gevoelig zijn en zitten vooral op de billen, heupen, dijen, onderbuik en bovenarmen.
Een van de belangrijkste oorzaken houdt voor een groot deel verband met vrouwelijke hormonen. Mogelijk andere oorzaken zijn een slechte bloedcirculatie, alcohol, geraffineerde suiker en cafeïne. Deze stoffen dragen bij aan de ophoping van giftige stoffen in het lichaam. Erfelijkheid speelt waarschijnlijk ook een rol bij het al dan niet ontstaan van cellulitis.

Lypo-masssage of cellulitis-massage zorgt ervoor dat de huid er gezonder en gladder uit gaat zien. De huid wordt niet alleen mooier en minder van omvang, een andere belangrijke werking van deze behandeling is dat je jezelf na deze massage letterlijk beter in je vel voelt.
Je zal door deze massage geen kilo's verliezen, maar je kunt wel plaatselijk centimeters in omvang verliezen. Door de behandeling te combineren met lymfedrainage, wordt de afvoer van afvalstoffen versneld.